Vinaigrette:
Neem 1⁄2 koffielepel mosterd, voeg peper en zout toe, verdun met 1 koffielepel
azijn, voeg 1 eetlepel koolzaadolie toe.
Bieslooksaus:
Meng onder 100 g verse kaas 0%: peper en zout, gehakte bieslook, fijngehakte sjalotjes
en een vleugje mosterd voor een meer verfijnde smaak. Ideaal voor rauwkost.
Currysaus:
Meng onder 100 g verse kaas 0%: peper, zout, milde of pikante currypoeder, peterselie en een vleugje
nootmuskaat.
Remouladesaus:
Klop 100 g verse kaas 0% krachtig op en meng er 1 koffielepel
sterke mosterd, 1⁄2 koffielepel zout, peper en 20 ml citroensap onder.
Versekaassaus:
100 g verse kaas 0%, 1 sjalot, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte bieslook, peper en zout. In deze verse kaas met kruiden kan je rauwe bloemkool, champignons, komkommer, ... dippen.
Dijonnaise:
Meng een koffielepel mosterd, 100 g yoghurt 0%, peper, zout en gehakte peterselie.
TIP: Gebruik gezonde oliën, zoals van lijnzaad, koolzaad, camelina, walnoot (2 eetlepels per dag verdeeld over je twee hoofdmaaltijden)..